Salteaua de yoga – Cum să o alegi pe cea mai potrivită
Ai început să practici yoga de curând sau ești deja avansat în această practică minunată? Indiferent de nivelul la care te afli, o saltea profesională pentru yoga te ajută să ai o practică sigură și confortabilă și te motivează să progresezi cu încredere și ușurință.

Fie că practici yoga de acasă sau că frecventezi un studio de yoga, este important să ai propria saltea de yoga. Despre motivele pentru care este bine să practici întotdeauna pe salteaua ta personală, am scris într-un alt articol de pe blog-ul nostru. Îl găsești aici.

Să ai o saltea de yoga potrivită face o diferență importantă în practica ta. Atunci când alegi noua ta saltea de yoga este bine să ții cont de câteva caracteristici de bază.

saltea yoga din PU, Microfibra, pluta naturala
Grosimea și dimensiunea saltelei de yoga
Grosimea saltelei de yoga influențează în mod direct confortul pe care îl vei avea, dar și stabilitatea în timpul practicii. Deși ai putea crede că o saltea foarte groasă este mai confortabilă, acest lucru nu este valabil atunci când practici yoga. Dimpotrivă, o saltea prea groasă îți scade nivelul de stabilitate. Iar atunci când practici yoga, spre deosebire de fitness sau alte exerciții la sol, ai nevoie de o stabilitate foarte bună pe saltea și de un contact bun cu solul. O grosime de 3.5 mm asigură confort genunchilor tăi și îți protejează încheieturile. Pentru a combina confortul maxim cu stabilitatea optimă, îți recomandăm o saltea cu o grosime până în 4.5 mm. Așadar, dacă practici yoga mai ales de acasă, poți alege o saltea de yoga din gama Loop All-in-One sau din gama Loop PRO.

saltele yoga romania

Dacă obișnuiești să călătorești mult sau preferi să practici în aer liber, în natură, atunci când mergi la munte, la mare sau în parc, atunci îți recomandăm o saltea cu grosime de 1.5 mm. Varianta Loop Travel este cea mai ușoară și portabilă saltea, este subțire și pliabilă. O porți ușor pe umăr și încape în orice bagaj. De asemenea, o poți folosi deasupra saltelei de yoga din studio-ul pe care îl frecventezi.

Dimensiunea saltelei este importantă atunci când vrei să te bucuri de un spațiu suficient în timpul practicii tale. Saltelele cu o dimensiune de 183 x 61 cm asigură spațiul optim pentru majoritatea practicanților, iar saltelele din gama Loop PRO au o dimensiune de 187 x 68 cm, fiind astfel o variantă perfectă pentru orice înălțime.

Materialul saltelei de yoga
Majoritatea saltelelor ieftine sunt făcute din PVC sau TPE, materiale care provin din plastic. Pe lângă faptul că aceste materiale sunt toxice pentru corpul uman, ele sunt total neprietenoase cu natura, iar calitatea lor este îndoielnică. Suprafața lor este alunecoasă, nu absorb umezeala, devin cu atât mai alunecoase cu cât transpiri mai mult și nu sunt rezistente în timp.

Dacă vrei să ai o practică yoga în armonie cu natura și să alegi un material prietenos cu pielea, îți recomandăm să optezi doar pentru saltele create din materiale naturale – cauciuc natural, plută naturală, microfibră reciclabilă. Saltelele de yoga create în mod sustenabil sunt prietenoase cu mediul înconjurător, iar materialele naturale sunt mult mai durabile și rezistente în timp.

Saltelele de yoga Loop All-In-One sunt create doar din cauciuc natural dens și microfibră premium reciclabilă. Acest material funcționează ca un prosop extra-aderent, care absoarbe umezeala și asigură stabilitate ideală în orice condiții. De asemenea, materialul este foarte confortabil și asigură amortizare optimă.

saltea yoga din pluta si cauciuc natural

Combinația dintre cauciuc natural și plută naturală este cea mai bună variantă pentru o practică 100% igienică, stabilă și confortabilă. Pluta naturală are proprietăți naturale anti-microbiene, anti-alergice și anti-fungice și este foarte aderentă și plăcută la atingere.

Saltelele din gama Loop PRO au un strat gros din cauciuc natural și un strat extra-aderent din poliuretan ecologic. Nu conțin adevizi, silicon sau alte substanțe toxice care se regăsesc în majoritatea saltelele de pe piață și sunt cea mai aderentă versiune pentru o saltea de yoga.

Design-ul/Modelul saltelei de yoga
Pe lângă stabilitatea, susținerea și confortul pe care ți le asigură, o saltea de yoga este o adevărată sursă de inspirație în practica ta. Acum poți alege pentru tine o saltea de yoga frumoasă, cu un design care se potrivește perfect cu personalitatea și cu stilul tău de viață. Atunci când privești zilnic o saltea care îți place, vei fi mult mai motivat să practici cu drag pe ea. Poți alege culoarea și modelul preferat astfel încât de fiecare dată când pășești pe saltea, să te bucuri din plin de experiență.

Saltea yoga din microfibra si de cauciuc natural

O saltea de yoga potrivită este o investiție pe termen foarte lung, care îți va aduce o mulține de beneficii. Dacă ai nevoie de mai multe sfaturi, te putem ajuta să alegi salteaua de yoga care se potrivește cel mai bine pentru practica ta. Scrie-ne doar un mesaj pe pagina noastră de Facebook, pe contul de Instagram sau scrie-ne un e-mail și vom fi bucuroși să te îndrumăm. Namaste!

Lasă un răspuns